Over ons

Wij zijn Alphega apotheek, een toonaangevend netwerk van onafhankelijke apotheken in Europa. We ondersteunen onze leden bij het ontwikkelen van hun bedrijf en het vergroten van de toegevoegde waarde van hun apotheek in de lokale gemeenschap. Dankzij ons grote netwerk van apotheken zijn we ook een sterke partner voor farmaceutische fabrikanten.

We staan dicht bij u, zijn aanwezig in 10 Europese landen en tellen meer dan 6.800 leden. Dankzij de collectieve expertise van Alphega kunnen we innoveren in de gezondheidszorg, met professionele zorgdiensten gericht op preventie, diagnostische testen en vaccinatie.

Zo helpen we onze Alphega-apothekers in Roemenië met de introductie van de farmacogenetische test, met behulp van de kennis die in Nederland is opgedaan met de lancering van deze zorgdienst. We leren onze apothekers in Spanje over de receptenservice, die momenteel in de UK wordt getest. Onze bedrijfsconsulenten in Frankrijk delen hun ervaring bij het implementeren van griepvaccinatie bij apotheken. Onze collega's in Duitsland bieden hun expertise aan over het succesvol lanceren van een nieuwe professionele service.

Onze fabrikantpartners profiteren ook van de waardevolle gegevens die in ons netwerk worden verzameld. Zo krijgen zij een beter inzicht in de behoeften van de consument en toezicht op het gebruik van hun producten, ten einde de gezondheidszorg te verbeteren en de kosten te verlagen.

We staan dicht bij u, met het beste van 170 jaar expertise in de farmacie. We maken deel uit van Walgreens Boots Alliance, een wereldleider in de gezondheidszorg, detailhandel en farmaceutische groothandel. Onze gevestigde zusterbedrijven in de VS (Walgreens) en de UK (Boots) hebben meer dan 170 jaar ervaring in de farmacie en meerdere succesvolle initiatieven doorgevoerd voor hun apotheken. Alphegaleden doen hier hun voordeel mee in deze uitdagende markt. We zijn lid van het European Pharmacists Forum. Een denktank met als doel de sector te ontwikkelen door innovatieve werkwijzen te delen en oplossingen te bedenken voor heersende problemen in de branche.

We staan dicht bij u, ter ondersteuning van de onafhankelijke apotheek. We zien de onafhankelijke apotheek als het hart van de lokale gemeenschap, een eerste aanspreekpunt voor een gezondheidsadvies of -dienst. Onze toegewijde bedrijfsadviseurs fungeren als echte partners voor onze onafhankelijke leden, door hen te helpen hun apotheek verder te ontwikkelen als centrum voor gezondheidszorg en welzijn.

We bieden een uitgebreid assortiment professionele diensten, trainingen in het runnen van een succesvol zorgbedrijf en aanvullende marketingondersteuning. Hiermee helpen we onafhankelijke apotheken hun omzet te vergroten en de cruciale rol van de apotheker in de gemeenschap en de gezondheidszorg te ontwikkelen.

We staan dicht bij uw klanten met een krachtig en herkenbaar merk. Onze leden stemmen hun apotheekbedrijf af op de behoeften van hun lokale doelgroep. Maar we weten dat merkherkenning het consumentengedrag positief beïnvloedt en vertrouwen en loyaliteit bevordert. Daarom bieden we onze leden doordachte marketingondersteuning, ten einde de bezoekersaantallen te vergroten en een herkenbare en consistente merkbeleving uit te dragen.

Altijd een stap vooruit. Digitale oplossingen spelen een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Alphega apotheek biedt klantgerichte applicaties die data over consumentengedrag verzamelen en apothekers in staat stellen hun klantbeheer efficiënter te maken. Digitale oplossingen gaan een cruciale rol spelen in de verbetering van de gezondheidszorg en de apotheekbranche. Wij helpen onze leden met deze technologie en zo de transitie te maken naar de apotheek van de toekomst.

Wij zijn Alphega apotheek, altijd dichtbij.