ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

In de apotheek

Als u toch voor een afspraak naar de apotheek moet, vragen wij u kennis te nemen van de volgende voorschriften. We vragen hierbij uw begrip en medewerking, in het belang van uw gezondheid en die van anderen.

Houd minimaal 1,5 meter afstand 
Het bewaren van afstand is van essentieel belang om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Houd binnen en buiten de apotheek anderhalve meter afstand van voorbijgangers op straat, andere bezoekers en de medewerkers in de apotheek.

Voorkom handcontact
Als u iets aan onze medewerkers moet overhandigen, leg het dan op de balie. Het virus kan namelijk ook op handen zitten. Als u moet hoesten of niezen, gebruik dan de binnenkant van uw elleboog.

Betalen
Om de risico op verspreiding en handcontact te beperken is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. U kunt alleen nog pinnen in de apotheek.

Ophalen van medicijnen
Als uw Alphega apotheek over een medicijnafhaalautomaat beschikt, kunt u hier volgens de gebruikelijke procedure gebruik van maken. Medicijnen die gekoeld bewaard moeten blijven en grootverpakkingen medicijnen kunnen helaas niet afgehaald worden via de automaat. 

Beschikt uw Alphega apotheek niet over een medicijnafhaalautomaat, stem in dat geval telefonisch af hoe u uw medicijnen kunt afhalen.

Bezorgen van medicijnen
Sommige Alphega apotheken bezorgen recepten tijdelijk aan huis. Indien van toepassing zal uw apotheek u hierover informeren.

Herhaalrecepten
De meeste Alphega apotheken werken met een online herhaalservice. In dat geval kunt u uw herhaalrecept eenvoudig vanuit huis bestellen.

Beschikt uw apotheek niet over een online herhaalservice, geef uw herhaalrecept dan NIET af bij de balie maar stop het in de brievenbus van de apotheek. U kunt niet wachten op het klaarmaken van een herhaalrecept. U ontvangt een afhaalbericht als de herhaalmedicatie klaarligt.

Niet beschikbare producten
Door de grote vraag naar bepaalde producten, zijn mondkapjes, desinfecterende middelen en (oor)thermometers nagenoeg niet meer op voorraad in de apotheken.  

Beschikbaarheid medicijnen
Hamsteren is niet nodig. Medicijnen zijn gewoon beschikbaar maar door de grote vraag kan de levertijd van iets langer zijn dan uw gewend bent. Wij doen hierbij een beroep op uw vertrouwen en geduld. Omwille van de grote drukte verzoeken wij u hierover niet te bellen of te e-mailen met de apotheek. U wordt door ons geïnformeerd zodra uw recept gereed is. 

Bedankt voor uw begrip en medewerking