ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Neusdruppels of neusspray

Neusdruppels of een neusspray kunnen helpen bij een verstopte neus bij verkoudheid. Neusdruppels kunnen bij langdurig gebruik een averechts effect hebben en zelfs blijvende schade aan het neusslijmvlies veroorzaken. Daarom mag je ze niet langer dan vijf dagen achter elkaar gebruiken.

Verstopte neus

Baby's met een verstopte neus kunnen moeilijk drinken. Om het neusslijmvlies te laten slinken, kun je eventueel een zoutoplossing proberen. Bij Alphega apotheek zijn kant-en-klare zoutoplossingen voor baby's, kinderen en volwassenen te verkrijgen. Er is keuze uit neusdruppels en neusspray.

  • Kinderen van twee jaar en ouder mogen neusdruppels met 0,05% xylometazoline gebruiken.
  • Kinderen ouder dan twaalf jaar en volwassenen kunnen een sterkere variant neusdruppels met 0,1% xylometazoline gebruiken.

Gebruik van neusdruppels of neusspray

Reinig je neus voordat je neusdruppels gebruikt. Houd vervolgens je hoofd achterover en breng het flesje een klein eindje in de neus. Buig na het druppelen of sprayen het hoofd voorover. Kom daarna rustig overeind en snuit de neus opnieuw. Als er meerdere gezinsleden verkouden zijn, moet iedereen een apart flesje te gebruiken.

Terug naar informatie over verkoudheid