ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Stoppen met roken

Hart- en vaatziekten, longaandoeningen, onvruchtbaarheid en kanker: Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevaren van roken, veroorzaakt door de teerproducten die ontstaan bij het verbranden van tabak. Stoppen is de logische keuze, maar makkelijk is het niet. Stoppen met roken levert u flink wat op. Niet alleen financieel, roken is nu eenmaal een dure gewoonte. Maar stoppen heeft ook een progressief positief effect op uw gezondheid. Veel rokers proberen puur op wilskracht te stoppen met roken. Alphega apotheek kan u helpen met nuttige tips en adviezen om uw stoppoging door te zetten. Het lukt namelijk slechts 5% van de rokers om, puur op eigen wilskracht, volledig te stoppen.

Hulpmiddelen
Nicotinevervangers worden in verschillende vormen aangeboden en maken de kans op slagen groter. Vervangers onderdrukken de ontwenningsverschijnselen en worden aangeraden wanneer u meer dan 10 sigaretten per dag rookt. Deze hulpmiddelen zijn verkrijgbaar zonder recept, maar overleg altijd met uw Alphega apotheek welke nicotinevervanger het beste bij u past.

Onder begeleiding
Het meest effectief is het gebruik van een hulpmiddel in combinatie met gedragsmatige ondersteuning: Een gespecialiseerde coach begeleidt u tijdens uw stoppoging en helpt u vol te houden. U krijgt persoonlijk advies over hulpmiddelen en praktische tips voor de moeilijke momenten. Alphega apotheek biedt een eigen begeleid-stoppen-met-roken-programma en werkt samen met SmokeFree, een erkend netwerk van geregistreerde coaches.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden stoppen met roken onder begeleiding van een geregistreerde coach. Gebruikt u nicotinevervangers of voorgeschreven geneesmiddelen in combinatie met coaching, dan worden deze door de meeste zorgverzekeraars ook vergoed. Gewoon doen!

Bekijk hier de voorwaarden van uw zorgverzekeraar

Voor meer informatie
Wilt u meer weten over deze service?
Ga naar de pagina van uw Alphega apotheek
1 of loop gerust eens binnen.Wij adviseren u graag.


1) Apotheken, aangesloten bij de formule Alphega Apotheek, zijn zelfstandig. Verkoopprijzen, assortiment en aanbod van zorgdiensten en services kunnen daarom variëren per apotheek. Bekijk het aanbod van zorgdiensten en services van uw Alphega apotheek op de apotheekpagina.