ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Schimmelinfecties van de huid

Schimmelinfecties kunnen overal op de huid voorkomen. Vaak zie je schimmelinfecties aan de voeten en bijvoorbeeld rondom de vagina.

Klachten en symptomen

Wanneer er een schimmelinfectie op de huid aanwezig is, ziet u rode plekken met schilferende randen die kunnen jeuken en branden. Ook kunnen er op de huid puistjes en blaasjes ontstaan. Wanneer de schimmelinfectie kringvormig groeit, spreken we vaak van ringworm.Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor schimmels die op de huid ontstaan. Schimmels hebben meer kans om te groeien op een vochtige en warme huid. Het dragen van strakke en schurende kleding kan het groeien van een schimmel bevorderen. Vaak douchen of wassen met zeep geeft schimmels op de huid ook alle kans om te groeien.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Wanneer er veel klachten ontstaan door de aanwezige schimmelinfectie is het raadzaam een arts te raadplegen.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Eenvoudige maatregelen die u zelf kunt nemen, zijn:

  • Niet te vaak wassen en het liefst zonder zeep.
  • De huid goed afspoelen na gebruik van zeep.
  • De huid goed afdrogen.
  • Goed ventilerende, niet knellende kleding en schoenen dragen.
  • Badslippers gebruiken in gemeenschappelijke doucheruimten en sauna’s.

Geneesmiddelen

Er zijn verschillende geneesmiddelen die helpen tegen schimmelinfecties. Sommige crèmes zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek.

Meer weten?

Alle informatie over eczeem leest u in de folder Eczeem, jeuk en schimmelinfecties

Wilt u meer weten over dit onderwerp, uw gezondheid of de geneesmiddelen die u gebruikt? Kom dan gerust eens langs bij Alphega apotheek. Wij zijn u graag van dienst.

Ook voor geneesmiddelen die u zonder recept koopt, raden we aan te laten controleren of ze samengaan met eventuele andere geneesmiddelen die u al gebruikt. Geef het gebruik van deze zelfzorgmiddelen dan ook altijd door aan uw apotheek.