ASSET_NEWS_TABS_SIDE is verlopen.
Er zijn geen resultaten.
Er zijn geen resultaten.

Asset Publisher Read More is verlopen.

Reizigersadvies

Ook voor een persoonlijk reizigersadvies gaat u naar uw Alphega apotheek.

Medicijngebruik op reis
We gaan steeds vaker verder op vakantie en zoeken steeds meer de nog niet ontdekte plekken van de wereld op. Voor een zorgeloze vakantie is een goede voorbereiding nodig, om zo de gezondheidsrisico’s en (medische) ongemakken die op vakantie voor problemen kunnen zorgen het hoofd te bieden. Een bezoek aan uw Alphega apotheek mag dus zeker niet ontbreken wanneer u op reis gaat.

Advies per land
Wanneer u zelf informatie wilt inwinnen over een bepaald land en het reisadvies dat daarvoor geldt, dan kunt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) veel informatie vinden. Let op: deze informatie is van algemene aard!

Schengenverklaring
Voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, gelden strenge regels. Dat is niet gek, want in het buitenland kunnen deze medicijnen voor verboden drugs worden aangezien. Onder de Opiumwet vallen slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-middelen en medicinale cannabis. Vallen uw geneesmiddelen onder de Opiumwet? Dan ben je verplicht een verklaring op zak te hebben. Wij raden u aan deze vier tot zes weken voor vertrek aan te vragen. Niet alleen moet uw behandelend arts de verklaring ondertekenen; deze dient ook gelegaliseerd te worden.

Met de Schengenverklaring kun je voor maximaal dertig dagen geneesmiddelen meenemen in de landen die het Schengenverdrag ondertekend hebben. De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Overige landen
Neemt u opiaten mee naar landen die niet bij het Schengenverdrag aangesloten zijn, dan heeft u een Engelstalige medische verklaring van uw behandelend arts nodig. In een verklaring moet uw arts zetten om welk geneesmiddel het gaat, wat de hoeveelheid is, voor wie het bedoeld is en over welke aandoening het gaat. Deze verklaring moet gelegaliseerd worden. Voor meer informatie over de Schengenverklaring en de Engelstalige medische verklaring kunt u terecht bij uw Alphega apotheek.

Meer informatie en advies
Voor meer informatie leest u de folder Vakanties en verre reizen. Wilt u weten of uw geneesmiddelen onder bovenstaande geneesmiddelgroepen vallen of heeft u een Schengenverklaring nodig? Vraag ernaar bij uw Alphega apotheek.